دانشجویان گفتار درمانی همدان ۸۸

وظیفه یک گفتاردرمانگر کمک به افرادیست که دچار اختلالات تکلم هستند تا این بیماران نیز مانند سایرین از گفتار طبیعی بر خوردار شوند

دانشجویان گفتار درمانی همدان ۸۸

وظیفه یک گفتاردرمانگر کمک به افرادیست که دچار اختلالات تکلم هستند تا این بیماران نیز مانند سایرین از گفتار طبیعی بر خوردار شوند

افسردگیت را با موسیقی درمان کن!!!

موسیقی درمانی ، روشی در کنار علم پزشکی است که در آن افراد دوره دیده ، موسیقی را به شیوه تخصصی به کار می برند. برنامه ها به گونه ای طراحی شده اند که به بیماران کمک کند در نبردهای جسمی ، عاطفی ، روحی ، ذهنی و اجتماعی پیروز شوند. حیطه کاربرد آن از بهبود بیماران سالمند د رکلینیک ها ، تا کاهش استرس و دردهای زایمان را فرا می گیرد. موسیقی درمانی در جاهای بسیاری کاربرد دارد مثل مدارس ، مراکز بازپروری ، بیمارستان ها ، کلینیک های مخصوص بیماران صعب العلاج ، درمانگاهها ، مکان های عمومی و حتی خانه ها . منشاء موسیقی درمانی : در سراسر تاریخ، موسیقی دلیلی بر وجود و تاثیر پذیری احساسات انسانی بوده است. در انجیل آمده است که شاه سائول به وسیله ی آوای چنگ داوود آرام شد و یونانیان باستان نیز تاثیر شفابخش موسیقی را به خوبی شناخته بودند. در بسیار ی از فرهنگ ها موسیقی با سنت هایشان درآمیخته است . موسیقی می تواند سبب تغییر روحیه شود ؛ تاثیر محرک یا آرام بخشی داشته باشد و بر فرایندهای فیزیولوژی مانند ضربان قلب یا تنفس تاثیر بگذارد . در جنگ جهانی دوم ا ز موسیقی برای درمان سربازان مجروح استفاده شد و این امر آغازی بود برای مطالعات و دوره های عملی استفاده از موسیقی در درمان . اولین انجمن حرفه ای موسیقی درمانگرها در سال های 1940 و 1950 میلادی در ایالت متحده امریکا تشکیل شد . انجمن ملی و انجمن موسیقی درمانگرهای امدیکا د ر سال 1998 با هم تلفیق شدند و انجمن موسیقی درمانگرهای امریکا را تشکیل دادند. مزایا و منافع موسیقی : موسیقی می تواند برای همه سودمند باشد، افزون بر ا ینکه می توان آن را در درمان کسانی که بیماری و مشکلات جسمی ، عاطفی یا اجتماعی دارند نیز بکار برد . حتی افراد سالم نیز میتوانند از آن برای آرامش ، کاهش استرس و بهبود روحیه همراه تمرین ها ی ورزشی استفاده کنند. موسیقی هیچگونه عوارض سمی و زیان آوری ندارد . موسیقی در مانگر ها به بیماران خود کمک می کنند به شماری از اهدافی که می توان با موسیقی به آن دست یافت برسند که از جمله آنها بهبود ارتباطات ، رشد درجات ادبی و تحریک توانایی هاست . همچنین می توان در رفتار درمانی و کنترل درد ا ز موسیقی کمک گرفت. 

تاثیرات جسمی: واکنش مغز در برابر موسیقی تغیراتی را در بدن ایجاد می کند. آهنگ می تواند بدن را به سوی الگوی تنفسی آرام تر و عمیق تر هدایت کند که همین امر سبب آرام شدن جسم می شود و تاثیر آرام بخشی دارد . ضربان قلب و فشار خون در برابر موسیقی ای که شنیده می شود واکنش نشان می دهد بلند یا کوتاه بودن صدا بر سرعت ضربان قلب و سرعت محرکی که عصب شنوایی را تحریک می کند، تاثیر می گذارد صداهای بلند و تند سرعت ضربان قلب و فشار خون را بالا میبرد و صداهای آهسته ، ملایم و منظم تر ضربان قلب و فشار خون را منظم می کند. موسیقی همچنین می تواند انبساط عضلانی را تسکین دهد و توانایی ها را بالا برد . در کلینیک های بازپروری اغلب از موسیقی برای کمک به بازسازی الگوی مهارت های جسمی استفاده می کنند . میزان اندروفین (تسکین دهنده های طبیعی درد) با گوش دادن به موسیقی افزایش یافته و میزان هورمون هایی که باعث استرس می شوند کاهش می یابد. این تاثیرات شاید بتواند تا اندازه ای علت تاثیر موسیقی در بهبود سیستم ایمنی را توضیح دهد. مطالعاتی که در سال 1993 در دانشگاه میشیگان انجام شد ، نشان داد گوش دادن موسیقی حتی برای پانزده دقیقه می تواند قسمت اول اینتر لئوکین را افزایش دهد که نتیجه آن افزایش مصونیت و ایمنی بدن است. تاثیرات ذهنی: بسته به نوع و سبک صوت و صدا موسیقی می تواند فرد را هوشیار کرده یا به آرامش او کمک کند . به وسیله موسیقی می توان قدرت حافظه و یادگیری را افزایش داد و از این خاصیت در آموزش بچه ها ی عقب مانده ذهنی نتیجه خوبی گرفت. نتیجه سودمندتر موسیقی ، بهبود توانایی تمرکز است، مطالعه در این زمینه نشان داد که دانشجویان کالج ، مسائل ریاضی را بعد از گوش دادن موسیقی کلاسیک ، بهتر و راحت تر حل می کنند ، و از آن اصطلاح "تاثیرات موزارت" رایج شد. تاثیرات عاطفی: توانایی موسیقی در تاثیر بر عواطف انسانی به خوبی آشکار است. فیلم سازان از موسیقی بسیار استفاده می کنند. تنوع در نوع موسیقی ممکن است در آفرینش احساس آرامش، تنش ، هیجان یا عشق استفاده شود . لالایی گفتن نیز قرن هاست که برای آرام کردن کودکان و نوزادان و خواباندن آن ها مرسوم است. همچنین موسیقی می تواند برای بیان صریح احساسات و بدون استفاده از کلام بکار برده شودکه در بعضی موارد ، وسیله ی درمانی مناسب و قابل استفاده ایست.

موسیقی و کودکان: تحریک حواس از طریق موسیقی البته به صورت تفریحی می تواند به گسترش توانایی کودکان برای بیان احساسات ، ارتباطات و گسترش حرکات منظم کمک می کند. مدارک نشان می دهد که توانایی های کلامی می تواند با تحریک هر دو نیمکره مغز گسترش یابد. موسیقی می توانددر کاهش استرس ، اضطراب و درد در کودکان همچون بزرگسالان مفید باشد. موسیقی درمانی در بیمارستان ها برای کسانی که بیمارند یا برای جراحی آماده می شوند یا در بخش مراقبت های پس از عمل هستند، بسیار سودمند است کودکان می توانند با تمرین موسیقی ، اعتماد به نفس خود را بیشتر کنند. نوزادان خیلی بیشتر از بزرگسالان از موسیقی لذت می برند. نوزادان نارسی که برایشان موسیقی پخش می شود، سریعتر از نوزادانی که در معرض موسیقی قرار نگرفته اند، اضافه وزن پیدا می کنند و زودتر از بیمارستان مرخص می شوند. موسیقی و احیاء: بیمارانی که آسیب های مغزی حاصل از ضربه یا دیگر مشکلات عصبی و مغزی دارند، با موسیقی درمانی بهبود یافته اند. تمرینات منطقی و مفید، توانایی های بدن را به شکلی سودمندتر هدایت می کند. فرایندهای ژنتیکی و مهارت ها زبانی با موسیقی بهتر پرورش میابد. موسیقی و سالمندان: سالمندان به طور کلی مستعد اضطراب و افسردگی و بیماری های مختلف مانندپارکینسون هستند، به ویژه کسانی که در کلینیک ها به سر می برند. زخم های مزمن، سبب دردهایی می شود که غیر عادی نیستند. موسیقی برای لذت بردن ، آرامش بیشتر و تسکین درد ، بهترین راه برای آنهاست و فرصتی است برای اجتماعی باقی ماندن سالمندان. موسیقی می تواند در بهبود کسانی که به بیماری آلزایمر مبتلا هستند ، اثرات چشمگمیری داشته باشد، حتی به طور موقت . موسیقی در کاهش هیجان که از نشانه های عمومی آلزایمر است ، موثر است . همچنین مطالعات نشان داده اند سالمندانی که موسیقی می نوازند، از نظر جسمی و عاطفی نسبت به بقیه سالمندانی که هیچ ارتباطی با موسیقی ندارند، شاداب ترند. موسیقی و بیماران عقب مانده ذهنی: موسیقی می تواند برای بیماران عقب مانده ذهنی یا روحی وسیله مناسب و موثری باشد. اوتیسم نوعی اختلال و بی نظمی رفتاری است که بسیار مورد پژوهش و جست وجو قرار گرفته است . موسیقی درمانی بعضی از کودکان اوتیستیک را قادر ساخته است که با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و مهارت های آموختن آن ها را نیز گسترش داده است. سوء استفاده های جسمی، شیزوفرنیا یا پارونیا و اختلالات شخصیتی ، اضطراب ، بهانه جویی ، همگی مواردی هستند که موسیقی درمانی برای آنها سودمند است. در این گروه ، مشارکت و تاثیرات اجتماعی به وسیله موسیقی سرعت می یابد، واقعیت گرایی بهبود پیدا می کند و به بیماران کمک می شود توانایی هایشان را توسعه دهند، استرس را کمتر کنند و احساساتشان را انتقال دهند.  

نوشته شده توسط زهره

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد